Нестле отчита продажбите си за първите 9 месеца на 2021 г. и повишава

...
Нестле отчита продажбите си за първите 9 месеца на 2021 г. и повишава
Коментари Харесай

Нестле повишава насоките за органичен ръст на продажбите за цялата година |

Нестле отчита продажбите си за първите 9 месеца на 2021 г. и покачва насоките за органически растеж на продажбите за цялата година.

От компанията чакат целогодишен растеж на органичните продажби сред 6% и 7%. Маржът на оперативната облага от съществена комерсиална активност се чака на към 17,5%, като отражение на първичните времеви закъснения сред инфлацията на цените на суровините и ценообразуването, както и еднократните разноски за интеграция, свързани с придобиването на главните марки на The Bountiful Company.

След 2021 година средносрочната им прогноза за продължаващо умерено усъвършенстване на маржа остава непроменена. Очаква се главната облага на акция в непрекъсната валута и финансовата успеваемост да се усилят през тази година.

• Органичният растеж доближава 7,6%, с действителен вътрешен растеж 6,0% и растеж в цените 1,6%. Ръстът е подсилен от продължаващото повишаване на продажбите на дребно, постоянното възобновяване на каналите отвън дома, нарасналото ценообразуване и облагите от пазарен дял.

• Общите регистрирани продажби се усилват с 2,2% до 63,3 милиарда швейцарски франка (9-месечието на 2020 година: 61,9 милиарда швейцарски франка). Международната търговия понижава продажбите с 2,0%. Нетните изтегляния на вложения понижават продажбите с 3,3%.

• Продължаващ прогрес в ръководството на портфолиото. На 9 август Нестле завърши придобиването на главните марки на The Bountiful Company.

„ Доволни сме от мощния органически растеж на Нестле през деветте месеца, провокиран от широкообхватните приноси от множеството географски региони и категории. Неизменният фокус на нашите екипи върху локалното осъществяване и бързината ни разреши да направляваме инфлацията на цените на суровините и рестриктивните мерки във веригата на доставки. През третото тримесечие повишихме цените по един виновен метод, като в същото време запазихме мощен действителен вътрешен растеж. Инвестициите в нововъведения, цифровизация и резистентност в допълнение подкрепиха растежа, като усъвършенстваха уместността и диференциацията на нашите оферти.

Нестле продължава да подхваща дейности в посока резистентност. Наскоро изложихме проектите си да подкрепим един обективен преход към регенеративни хранителни системи, което ще помогне за постигането на нашите климатични цели, като работим в тясно съдействие със земеделските общности по целия свят, с цел да подобрим здравето на почвата, да възстановим водните цикли и да увеличим биоразнообразието в дълготраен проект. ”, разяснява Марк Шнайдер - основен изпълнителен шеф на Нестле .

В България компанията реализира органически растеж от 7,4% за първите 9 месецa на годината. С отличаващо осъществяване са продуктовите категории на кафета, млечни артикули, детско хранене и храни за домашни любимци: Нестле Профешънъл, дивизията разрастваща бизнеса ни в канала за незабавна консумация и ХоРеКа, също бележи забележителен растеж, възстановявайки позиции на пред-епидемични равнища.

В условия на световна пандемия Нестле България продължи да влага в обществото и тази година. Наред с устойчивите практики, с които правим своите интервенции в България, вложенията в общностите по линия на Нестле за Живей Активно, Нестле за по-здрави деца и Нестле се нуждае от младите, реализирахме и продуктови дарения към най-нуждаещите се групи на стойност от над 370 хиляди лева, допълват от Нестле.

Изпълнителният шеф на Нестле България Петър Стоилов разяснява: „ Въпреки провокациите, изменящите се бизнес условия и в обстановката на международна пандемия, би трябвало да отбележим триумфа, който Нестле България реализира на локалния пазар. Ръстът ни е съотносим с растежа на компанията на световно равнище. Това е с помощта на разнообразното ни портфолио от артикули, необятния дистрибутивен модел, който добива все по-голяма значимост в последните две години, както и на високия професионализъм и мотивация на нашите чиновниците ”.



* Данните за 2020 година са преизчислени след разкриването на Nestlé Health Science и Nespresso като независими сегменти от 2021 година нататък (преди това комбинирани и показани в Други бизнеси).

Продажби на Групата

Органичният растеж доближава 7.6%, с действителен вътрешен растеж 6,0%. Ръстът в цените се покачва до 1,6%, с ускоряване до 2,1% през третото тримесечие.

Ръстът е широкообхватен в множеството географски региони и категории. Органичният растеж доближава 7,1% на развитите пазари, най-много въз основа на действителния вътрешен растеж (RIG) с позитивен растеж в цените. Органичният растеж на разрастващите се пазари е 8,3%, със постоянен действителен вътрешен растеж (RIG) и позитивен растеж в цените.

По категория артикули, максимален принос за органичния растеж има кафето, подхранвано от мощния подтик за трите съществени марки Nescafé, Nespresso и Starbucks. Продуктите на Starbucks бележат 15,5% растеж, като продажбите доближават 2,2 милиарда шв.фр. на 79 пазара. Храните за домашни любимци с марката Purina бележат двуцифрен растеж, воден от научно създадените и премиум марки Purina Pro Plan, Fancy Feast и Purina ONE, както и ветеринарните артикули. Готовите ястия и продуктите за готвене бележат висок едноцифрен растеж, въз основа на мощно развиване на продажбите за Maggi, Stouffer`s и Lean Cuisine. Вегетарианските и растителните хранителни артикули бележат двуцифрен растеж, с продължаващо разширение на продуктовата гама, водена от Garden Gourmet.

Млечните артикули регистрират междинен едноцифрен ръствъз основа на устойчивото търсене на обогатени млека, сметани за кафе и сладолед. Шоколадовите произведения бележат висок едноцифрен растеж, подсилен от мощно развиване на продажбите за KitKat. Продажбите в Nestlé Health Science нарастват с двуцифрен ритъм като отражение на мощното търсене на артикули за грижа за потребителите, изключително на витамини, минерали и добавки. Детското хранене бележи негативен растеж, повлиян от по-ниската раждаемост в международен мащаб в подтекста на пандемията и спада в продажбите в Китай. През третото тримесечие растежът на детското хранене е позитивен отвън Китай. Водите регистрират междинен едноцифрен растеж, със мощно търсене в Северна Америка и разрастващите се пазари през третото тримесечие.

По канали органичният растеж на продажбите на дребно е 6,6%. Продажбите от електронната търговия нарастват със 17,2%, достигайки 14,1% от общите продажби на Групата, със мощен подтик в множеството категории, по-специално кафето, храните за домашни любимци с марката Purina и готварските артикули. Органичният растеж в каналите отвън дома е 22,8%, подкрепят от спомагателното облекчение на рестриктивните мерки за придвижване в някои географски области.

Нетните изтегляния на вложения понижават продажбите с 3,3%, което значително е обвързвано със покупко-продажбите с Nestlé Waters в Северна Америка, Yinlu и Herta. Изтеглянията на вложения са отчасти обезщетени от придобивания, в това число Freshly и главните марки на The Bountiful Company. Отрицателното влияние върху продажбите от интернационална търговия е умерено до 2,0%. Общите регистрирани продажби се усилват с 2,2% до 63,3 милиарда швейцарски франка.

Управление на портфолиото

Нестле трансформира своя световен бизнес с водите, изостряйки фокуса си върху интернационалните премиум марки и минералната вода и здравословните артикули за хидратация. През март Нестле приключи придобиването на Essentia Water, първокласна функционална марка вода в Съединени американски щати, и продажбата на своите районни марки изворна вода, бизнес с пречистена вода и услуга по доставка на питиета в Съединени американски щати и Канада.

Nestlé Health Science продължава да се концентрира върху построяването на стожер на храненето и здравето. На 9 август 2021 година Нестле приключи придобиването на главните марки на The Bountiful Company за 5,75 милиарда щатски $. Дружеството Bountiful е водач номер едно в извънредно атрактивната и възходяща световна категория храни и добавки. През юли Нестле приключи придобиването на Nuun, водещо сдружение на бързо разрастващия се пазар за функционална хидратация, и подписа съглашение със Seres Therapeutics за взаимна търговия със SER-109, изследователска терапия с перорални микробиоми в Съединени американски щати и Канада.

Въз основа на сполучливия световен алианс за кафето, Нестле продължава да уголемява обсега на продуктите кафе и чай на марката Starbucks отвън комерсиалните обекти на Starbucks. През юли Нестле и Starbucks оповестиха ново съдействие, с което да се оферират подготвени кафени питиета на Starbucks на определени пазари в Югоизточна Азия, Океания и Латинска Америка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР